بلاگ

ارده چیست-با خواص بی نظیر ارده اشنا شوید

ارده

ارده

ارده در اثر کوبیدن دانه های کنجد به دست می آید کنجد سرشار از کلسیم و مواد معدنی سودمند دیگری است که مصرف روزانه آن موجب استحکام استخوان‌ها می‌شود. اما اغلب تعداد زیادی از این دانه‌ها، به صورت درسته و بدون هضم شدن از دستگاه گوارش عبور می‌کنند. ارده کنجد بهترین راه برای مصرف این دانه‌ها و جذب بهتر آن است.

 

برای تهیه ارده ابتدا باید پوست مضر کنجد جدا شود. پوسته کنجد دارای مقدار زیادی اسید اسکالیک و فیبر‌های هضم نشدنی است و می‌تواند میزان بهره بیولوژیکی کلسیم را در غذا کاهش دهد. به همین دلیل این پوسته مصرف دیگری نداشته و حتی برای کود یا خوراک دام نیز مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

 

ابتدا کنجد را سه مرتبه در آب شور (قلیایی) و سپس در آب شیرین شستشو داده تا پوست مضر آن کاملا جدا شود. سپس کنجد‌های پوست کنده شده را بو داده تا برای تبدیل شدن به ارده آماده شوند.

 

در مرحله نهایی، کنجدها در آسیاب کاملا آسیاب شده تا به کرمی یکدست و روان تبدیل شود. در واقع ارده، همان کنجد پوست کنده ی بوداده ی آسیاب شده می‌باشد.

ارده

ارده

فواید ارده

از ارزش غذایی و فواید ارده هرچه بگوییم کم است، این محصول دارای:

 

  1. ویتامین های آ: که باعث افزایش رشد در کودکان، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود بینایی و… می شود.

 

  1. ویتامین های گروه ب: که برای کاهش استرس، افزایش سلامت پوست و… مفید است.

 

  1. کلسیم: که باعث استحکام استخوان ها و کاهش بی خوابی می شود.

 

  1. آهن: ترکیب شیره انگور و ارده را میتوان جایگزین بسیار مناسبی برای قرص های آهن دانست. یکی از شایع ترین اثرات کمبود آهن کم خونی ناشی از فقر آهن است که موجب کاهش ضریب هوشی و حتی زخم های دستگاه گوارش می شود.

 

  1. منیزیم: که برای کنترل فشار خون، کنترل میزان قند در بیماران دیابتی و… مفید است.

 

  1. اسید فولیک: چون بدن نمی تواند اسید فولیک مورد نیاز خود را تامین کند مصرف مواد غذایی حاوی اسید فولیک بسیار لازم و ضروری است.

 

  1. فسفر: که باعث کمک به رشد و ترمیم بدن، افزایش ضریب هوشی، کاهش درد مفاصل و… می شود.

 

قطعا یک شیشه حاوی این محصول را از نزدیک دیده اید، یک پوره کرم رنگ روغنی. ولی شاید شگفت زده شوید اگر بدانید همین پوره روغنی علاوه بر کاهش کلسترول خون میتواند باعث جلوگیری از چاقی و کاهش اشتها شود.

 

اگر به تنهایی مصرف شود دیر هضم بوده و همین خاصیت باعث احساس سیری و جلوگیری از پرخوری می شود که این خاصیت در صورت ترکیب آن با انواع شیره یا عسل از بین می رود بنابراین برای کاهش اشتها فقط کافیست قبل از وعده غذایی یک تا دو قاشق از این محصول را میل کرده و با کاهش اشتها جلوی پرخوری احتمالی تان را بگیرید.

مضرات ارده برای دیابت

ارده از محبوب­ ترین فرآورده­ های کنجد به شمار می ­رود. با وجود خواص بسیار این ماده خوراکی برای بدن، مضراتی نیز دارد. در این بخش به بررسی مضرات ارده برای دیابت می­ پردازیم.

افراد دیابتی معمولا در معرض خطر ابتلا به بیماری­ های قلبی قرار دارند. از جمله عوامل مهمی که بر بروز این دسته از بیماری­ ها تاثیر منفی می­ گذارد، مصرف چربی­ های مضر است. چربی ­های ناسالم یا اشباع اگر به مقدار زیاد وارد بدن شوند در رگ های قلبی رسوب کرده و احتمال سکته را بالا می ­برند.

این دسته از چربی ­ها سطح کلسترول خون را افزایش می ­دهند. ارده به عنوان یک ماده خوراکی بسیار مقوی و انرژی ­زا دارای چربی اشباع است. اگر هنگام مصرف ارده زیاده­ روی شود این میزان چربی ناسالم در بدن انباشته می ­شود و مخصوصا کبد توانایی سوزاندن تمام آن را ندارد.

مصرف خارج از حد تعادل این ماده خوراکی برای افراد دیابتی یک زنگ خطر به شمار می­ رود. اگر این افراد روزانه فعالیت بدنی لازم را نداشته باشند نمی ­توانند مقدار اضافی این ماده را از بدن دفع کنند و همین امر احتمال تشدید بیماری و ابتلا به سایر بیماری ­ها را افزایش می­ دهد.

ارده معمولا به همراه یک خوراکی شیرین مثل شیره یا مربا یا خرما خورده می ­شود. مصرف بیش از حد این ماده غذایی نه تنها میزان چربی خون را افزایش می ­دهد بلکه سطح قند خون را هم بالا می ­برد. این شرایط برای افرادی که دیابت دارند مضر است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
Telegram
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من
خانه