بلاگ

شیره خرما|خواص و طرز تهیه شیره خرما

شیره خرما

شیره خرما یک ماده غذایی بسیارمقوی و انرژی زا هست طبع شیره خرما گرم و خشک است شیره خرما حاوی پروتئین، قند طبیعی مواد معدنی و ویتامین هایی مانند B1، B2، B3 و B5 و همچنین A1 و C است که در صورت مصرف دیگر نیازی به مولتی ویتامین ها ندارید.همچنین برای کبد چرب درمان خوبی محصوب میشود.

طرز  تهیه شیره خرما

۱. خرما‌ها را به صورت قطعاتی درشت خرد کنید.

۲. خرما را در آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه بخیسانید تا ناخالصی‌های آن جدا شود. آبی که خرما را در آن خیساندید دور بریزید.

۳. خرمای خیسانده را در یک قابلمه بزرگ در دار همراه با یک لیتر یا ۴ پیمانه آب بریزید. آب را به آرامی به نقطه جوش برسانید، بگذارید به آرامی و با حرارتی بسیار ملایم به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزد (اگر زمان داشته باشید ۲ ساعت بهتر است).

۴. بعد از گذشت این زمان گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا مخلوط شما خنک شود.

۵. یک ابکش را روی یک کاسه بگذارید و روی آن هم یک کیسه پنیر یا پارچه تنظیف چند لایه بگذارید یا از کیسه ماست یا شیر آجیلی استفاده کنید.

 

۶. کیسه را فشار دهید تا تمام آب خرمای پخته شده از کیسه بخوبی خارج شود. اگر مواد شما زیاد است لازم است که هر بار مقداری از مواد را در کیسه بریزید تا آب آن کامل خارج شود. شما حدود ۲ پیمانه مایع خواهید داشت.

۷. آب خرما را درون یک قابلمه بریزید و بگذارید به ملایمت و آرامی بجوشد. بگذارید حدود ۴۵ دقیقه تا یکساعت با درب باز بجوشد تا زمانی که آب اضافی تبخیر شود و شربت تقریبا به نصف میزان قبلی برسد. اگر یک قاشق را درون آن فرو کنید، شربت باید پشت قاشق را بپوشاند البته شربت پس از سرد شدن غلیظتر خواهد شد.

۸. اگر این حالت شیره خرما به نظر شما رقیق است می‌توانید آن را دوباره روی گاز بگذارید تا مقدار بیشتری از آب آن خارج شود، اما مراقبت باشید تا زیاد هم غلیظ و سفت نشود البته شربت خیلی غلیظ رنگ تیره‌ای خواهد داشت و این رنگ قرمز زیبا را به شما نخواهد داد.

شیره خرما

شیره خرما

نکاتی در مورد تهیه شیره خرما

  1. در طرز تهیه شیره خرما بهتر است از خرماهای شیره دار استفاده کنید.
  2. توجه داشته باشید که غلظت شیره خرما نباید کم باشد زیرا زود کپک می زند.
  3. آن را می توانید در جای خشک و خنک و در درون ظرف در بسته به مدت 1 سال نگهداری کنید.
  4. اگر از خرمای خشک برای درست کردن آن استفاده کنید به مدت زمان طولانی تری برای پخت خرما نیازمند هستید.

نکته:

سیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی طبیعی برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد، ولی مصرف آن به این بیماران توصیه نمی شود.
مصرف مخلوط شیره و ارده که هر دو طبیعت گرم دارند، برای گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرای شان شده و نتیجه آن جوش زدن در صورت و بدن شان است که راه درمان آن هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد است.

تفاوت شیره خرما طبیعی (سنتی) و صنعتی

در حال حاضر تولید شیره خرما به دو روش سنتی و صنعتی انجام می‌شود. روشی که در بخش قبل به شما توضیح دادیم روش سنتی بود که به صورت کاملا دستی انجام می‌گردد. در روش تولید صنعتی، حجم محصول تولیدی بسیار بالا بوده و تمامی مراحل در کارگاه‌های مخصوص انجام می‌شود. همچنین در شیره خرما صنعتی، مواد افزودنی نیز اضافه می‌شود که در نوع سنتی چنین چیزی وجود ندارد. با توجه به آنچه گفته شد انتخاب با شماست که کدام نوع از این محصول را برای خرید انتخاب کنید. البته فواید شیره خرما طبییعی بیشتر از نوع صنعتی آن است معمولا قیمت  طبیعی کمی بیشتر از  صنعتی است که با توجه به ماهیت آن یک امر طبیعی محسوب می‌شود.

شیره خرما

شیره خرما

ویژگی های شیره خرما مرغوب

شیره خرما به روش سنتی در دیگ مسی از خرمای منطقه بوشهر تولید می شود.

بدون استفاده از خاک رس و جوهر لیمو (در روش های صنعتی برای شفاف شدن محصول از خاک رس و برای جلوگیری از ترش شدن از جوهر لیمو استفاده می کنند.)

– بدون هیچ گونه مواد نگهدارنده و افزودنی

– بدون  نبات (در برخی از شیره‌ها برای کاهش قیمت از نبات استفاده می کنند!!!)

– سرشار از آهن، پتاسیم، منگنز و کلسیم

– مفید برای ناراحتی های گوارشی، دردهای رماتیسمی و کم خونی

– مفید برای زنان باردار و پوست

– طبع: گرم و خشک یا تر (بسته به نوع خرما)

– شرایط نگهداری و ماندگاری: محیط خنک به مدت شش ماه

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
Telegram
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من
خانه