قهوه خرما چیست
قهوه خرما که گاها با نام دمنوش هسته خرما نیز شناخته می شود چیز جدیدی نیست، در واقع مدت بسیار زیادی هست که این نوشیدنی با فواید بسیار زیاد و بدون عوارض جانبی تهیه می شود.
قهوه خرما از شکسته و خرد شدن هسته های خرما تهیه می شود، یک نوشیدنی دلنشین و یک جایگزین عالی و کاملا طبیعی برای قهوه بدون کافئین است. این نوشیدنی اعجاب انگیز نه تنها جای قهوه را پُر میکند، بلکه چندین مزیت فوقالعاده برای سلامتی شما دارد.
بعد از تولید الکل خرما و خمیر خرما، با مقدار زیادی ضایعات هسته خرما مواجه شده باشید و آنها را دور ریخته باشید. از این پس، قرار نیست که دیگر این هستههای گرانقدر را دور بریزید. چرا که قرار است با قهوه خرما آشنا شوید.
قهوه خرما یک نوشیدنی انرژی زاست که فاقد گلوتن و کافئین است. از همه مهمتر اینکه این نوشیدنی غیر اسیدی است و قرار نیست معده هیچ فردی را اذیت کند. تنها چیزی که شما در تهیه قهوه خرما نیاز دارید، هسته خرما است که باید آن را به صورت سلیقهای با یک وسیله به حالت پودری در بیاورید.
آیا می توان از پودر هسته خرما به عنوان قهوه استفاده کرد؟
اگر به قهوه اعتیاد دارید و روزی چندین فنجان میل می کنید و ترک قهوه برای شما سخت هست، بهترین گزینه ترک قهوه برای شما، هسته خرما هست. هسته خرما هیچ کافئینی ندارد. پودر هسته خرما ظاهری شبیه به قهوه دارد و طعم آن شبیه به قهوه هست و با این تفاوت که هیچ گونه کافیئنی ندارد البته قهوه های بدون کافئین هم در بازار موجود هست که می توان از آن به جای قهوه کافئین دار نوشید بدون آنکه به بدن شما آسیبی زده شود.
خواص و فواید قهوه خرما
خواص و فواید قهوه خرما تاثیرات بسزایی بر بدن دارد که از جمله ی آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قهوه خرما سرشار از فیبر غذایی، اسید های چرب ضروری و غنی از آهن و فلوراید است که در کاهش وزن بدن موثر است و به دلیل داشتن منیزیم و پتاسیم نیز اشتها را کاهش می دهد
- در کاهش درد مفاصل و استخوان موثر است
- افزایش شیر در زنان شیرده
- تسکین دهنده ی اعصاب
- مناسب برای افراد که طبع سردی دارند
- تقویت کننده ی سیستم ایمنی بدن
- کمک کننده به بیماران مبتلا به کم خونی
- کمک به افزایش کیفیت مو، ابرو، مژه
- مناسب برای افرادی که قصد کم کردن نوشیدنی های کافئین دار را دارند، چرا که این نوشیدنی که با هسته خرما تهیه شده است فاقد کافئین است
- بهبود سیستم هضم، حرکات منظم روده و بهبود یبوست
- تنظیم کننده قند خون و مناسب برای بیماران دیابتی
طرز تهیه قهوه هسته خرما خانگی
مواد لازم
20 عدد خرما
طرز تهیه
- هسته را از خرما جدا کنید. می توانید از خود خرما برای تهیه اسموتی، معجون و ویتامینه استفاده کنید.
- سینی فر را بردارید و روی آن را کاغذ روغنی بپوشانید.
- هسته های جدا کرده را در سینی بگذارید و سینی را داخل فر قرار دهید
- اجازه بدهید 30 الی 40 دقیقه هسته ها تفت داده شوند در این حین هسته ها را هم بزنید تا نسوزند.
- سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شوند.
- سپس هسته ها را در مخلوط کن بریزید تا پودر شوند.
- در آخر پودر قهوه شما آماده هست، توجه داشته باشید که قبل از دم کردن پودر قهوه آن را صاف کنید.
نکته: هر 20 عدد هسته خرما حدود 4 فنجان قهوه به شما می دهد
مقدار مصرف:
همانگونه که اشاره شد قهوه خرما را به صورت دمنوش، بخور و یا خمیر (پماد) برای مقاصد گوناگون میتوان استفاده کرد. لذا در هرمورد زمان و مقدار مصرف متفاوت است. اگر قصد نوشیدن آن را به عنوان یک غذای کامل پیشگیرنده بیماریها و تقویت کننده سیستم دفاع بدن دارید، پس بهتر است آن را جایگزین چایی یا قهوه کنید. نوشیدن یک تا دو فنجان در روز مفید است.
طریقه مصرف:
در مواردی که به صورت دمنوش از آن استفاده میکنید، میتوانید مانند قهوه آن را دم کنید و یا مقداری در فنجان آب داغ ریخته کمی صبر نمایید تا حل شده و دم بکشد. اگرچه طعم و مزه آن نزدیک به قهوه است اما میتوانید آن را با کمی قهوه و تلخ بنوشید و یا با عسل مخلوط کرده و بنوشید.
چون بخش قابل توجهی از قهوه خرما مربوط به فیبر با ارزش آن است پیشنهاد میکنیم تا باقی مانده سخت تر پودر را که پس از نوشیدن در ته فنجان میماند بجوید.