اگر در استانهای خرماخیز مانند کرمان و هرمزگان زندگی میکنید و از کودکی با نخلستانها قدمیکشید، احتمالاً تنوع انواع خرما را بیشتر و بهتر از کسانی که در شهرها و استانهای دیگر زندگی میکنند، درک میکنید. با توجه به این توضیحات، اگر اهل استانهای هرمزگان و کرمان باشید، تنوع خرما برای شما کاملاً طبیعی است و احتمالاً نام انواع خرما به گوش شما آشناست.
اگر در استانهای دیگر ایران زندگی میکنید، کاملاً طبیعی است که به سراغ اینترنت بیایید و از آن بپرسید خرما پیارم و مجول چه تفاوتهایی دارند؟ در این مقاله قرار است با این دو نوع خرما بیشتر آشنا شویم.
خرما پیارم و مجول چه تفاوتهایی دارند؟
خرما پیارم یکی از انواع خرمای تولیدی خرما در ایران است که به دلیل کیفیت زیاد و طعم خوشمزهاش، گزاف نیست اگر لقب پادشاه خرماها را به آن بدهیم.از جمله ویژگیهای مهم خرمای پیارم این است که پوسته آن نازک و چسبیده به گوشت است، طعم شیرین و دلپذیر دارد، اندازه هر دانه خرما بین ۴ تا ۷ سانتیمتر است و طبع گرم دارد. علاوه بر این، خرما پیارم سرشار از پروتئین و فیبر است. از طرف دیگر، این خرما بسیار بازارپسند است و به همین دلیل، قیمت آن نسبت به سایر خرماها بیشتر است.
از نظر مواد مغذی، این خرما پروتئین و فیبر بیشتری دارد. خرمای پیارم از نخلستانهای هرمزگان به دست میآید و در بازارهای جهانی نیز خریداران فراوانی دارد. قیمت خرمای پیارم بیش از خرمای مجول است، زیرا هم تولید آن محدودتر است و هم کیفیت بیشتری دارد.
خرمای مجول (Medjool) یکی از انواع خرماهای نرم و شیرین است که بهخاطر مزه خاص و بافت نرمش بسیار محبوب است. اندازه این خرما بزرگتر از اندازه خرما پیارم است و بافت نرم و چسبناک دارد. پوست آن نرم است و طعم شیرین و غنی دارد.
علاوه بر این ویژگیها، بد نیست خاطرنشان کنیم که خرما مجول کالری و قند بیشتری نسبت به خرمای پیارم دارد. ناگفته نماند که خرما مجول از نظر مواد مغذی نیز غنی به شمار میآید و سرشار از فیبر، پتاسیم و منیزیم است.
خرما پیارم و خرما مجول چه شباهتهایی دارند؟
هر دو نوع خرما به دلیل خواص غذایی و طعم لذیذشان بسیار محبوب هستند و میتوانند میانوعدهای سالم باشند که شیرینی و شادمانی را برای لحظات خوش دورهمیهای دوستانه و خانوادگی به ارمغان میآورد یا در خلوت و تنهایی آدمیزاد، تلخکامی چای را میگیرد و غم غروب جمعه را در خود حل میکند. مورد استفاده قرار گیرند. خرما پیارم و خرما مجول آنتیاکسیدانها و مواد مغذی دارند و از این نظر میتوانند برای تقویت سیستم ایمنی، بهبود سیستم گوارش و کمک به سلامت قلب مفید باشد هر دو نوع خرما میتوانند بهصورت تازه، خشک و در کنار نوشیدنیهایی مانند چای یا در تهیه دسرها و غذاهای مختلف نوش جان کرد.
از نظر ارزش غذایی، هر دو خرما منبع خوبی از فیبر هستند که به بهبود هضم غذا کمک میکند و مصرف آن با نظاذت پزشک متخصص، میتواند در کنترل قند خون مؤثر باشد. به تفاوت طعم خرمای پیارم و خرما مجول فکر کردهاید؟ خرمای پیارم طعمی ملایم و شیرین دارد و این در حالی است که خرمای مجول دارای طعم غنیتر و شیرینتری است و معمولاً طعم آن برای برخی افراد جذابتر باشد. هر دو نوع خرما میتوانند گزینههای مناسبی برای تغذیه سالم و میانوعده خوشمزه باشند.
خواص خرما پیارم و خرما مجول برای سلامتی چیست؟
همانطور که قبلاً هم گفتیم خرما پیارم و خرما مجول سرشار از مواد مغذی است و برای سلامتی مفید است. با توجه به اینکه خرما شیرین است، بهتر است تحت نظارت و با مشورت پزشک مصرف کنید تا از نظر ابتلا یا تشدید دیابت، مشکلی برایتان پیش نیاید. در ادامه، با خواص خرما پیارم و مجول برای سلامتی بیشتر آشنا میشویم.
خواص خرما پیارم برای سلامت بدن عبارت است از:
• خرما پیارم فیبر و آنتیاکسیدان دارد و میتواند به حفظ سلامت قلب کمک کند.
• مصرف متعادل خرما پیارم میتواند عملکرد سیستم گوارش را بهبود بخشد.
• خرما پیارم به دلیل خاصیت ضدعفونیکنندگیاش، برای سلامتی دستگاه گوارش مفید است.
• خرما پیارم سرشار از ویتامین کا است. ازاین نظر مصرف مقدار متعادل آن به زنان باردار توصیه میشود و در انعقاد خون مؤثر است.
خرما مجول دارای خواص زیر است که برای سلامتی بدن مفید است:
• خرما مجول سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و منیزیم است که برای تقویت استخوانها ضروری هستند.
• مصرف خرما مجول میتواند به تقویت موها و جلوگیری از ریزش آنها کمک کند
• برخی از تحقیقات نشان میدهند که خرما مجول میتواند به محافظت از مغز و بهبود عملکرد شناختی افراد کمک کند.
درباره روش نگهداری خرمای پیارم و مجول چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
برای نگهداری خرمای پیارم و مجول، رعایت نکات زیر میتواند به حفظ کیفیت و طعم این خرماها کمک کند:
محل نگهداری:
• خرماها را در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. دمای مناسب برای نگهداری و حفظ کیفیت خرما، بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است.
• خرماها را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. زیرا نور میتواند کیفیت آنها را کاهش دهد.
بستهبندی مناسب:
• خرماها را در ظروف محکم و دربسته یا کیسههای زیپدار نگهداری کنید تا از ورود رطوبت و آلودگی به آنها جلوگیری شود.
• اگر خرماها را در یخچال نگهداری میکنید، مطمئن شوید که آنها در ظرفی دربسته قرار دارند تا بوی سایر مواد غذایی را به خود جذب نکنند.تغییر بوی خرما ممکن است باعث شود که مصرف آن دیگر برایتان لذتبخش نباشد یا دچار حالت تهوع شوید.
مدت نگهداری:
از آنجایی که خرماهای پیارم و مجول، میزان نسبتاً زیاد قند دارند، معمولاً مدت طولانی هم سالم باقی میمانند. در شرایط مناسب، این خرماها را میتوانید بین ۸ ماه تا یک سال نگهداری کنید. با این حال، یادتان باشد که بهطور منظم به خرماها سر بزنید و وضعیت آنها را بررسی کنید تا از عدم فساد، تغییر رنگ یا بوی نامطبوع آنها مطمئن شوید. اگر خرماها دچار تغییرات غیرعادی شدند، بهتر است آنها را دور بیندازید.
فریز کردن:
برای نگهداری طولانیمدت، میتوانید خرماها را فریز کنید. این کار به حفظ طعم و کیفیت آنها کمک میکند. قبل از فریز کردن، خرماها را در ظروف مناسب قرار دهید.