باخرما چی درست کنیم؟!
باخرما چی درست کنیم؟سوالی که ممکنه برای خیلی ها پیش بیاد دراین مقاله آموزش چندنوع خوراکی داریم که دربیس تهیه آنها خرما به کاررفته است.
پیتزای سیب زمینی شیرین با خرما، فلفل چیلی سبز و پنیر فتا
مواد لازم:
خمیر پیتزا، سیب زمینی مکعبی خردشده، پنیر فتا، خرما، فلفل سبز چیلی خردشده، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه.
سس مخصوص این پیتزا نیز از روغن زیتون، سیر ساطوری خردشده، نمک، شکر، فلفل سیاه، برگ ریحان خردشده و پوره گوجه فرنگی درست می شود.
طرز تهیه:
فر را در دمای ۲۴۰ درجه سانتیگراد یا ۴۷۵ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. به سراغ تهیه سس بروید. در ابتدا سیر را در روغن زیتون سرخ کنید. نمک، شکر، فلفل سیاه، برگ ریحان خردشده و پوره گوجه فرنگی را به سیر اضافه کنید و شعله گاز را کم کنید تا این ترکیب به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد و بپزد.
سیب زمینیها را روی یک سینی مخصوص فر بچینید و آنها را مزهدار و با روغن زیتون چرب کنید. سیبزمینیها را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر بپزید تا کاملا نرم شوند و لبههای آنها به رنگ قهوهای دربیاید. سیب زمینیها را از فر دربیاورید و با استفاده از یک چنگال آنها را له کنید.
خمیر پیتزا را روی یک سینی مخصوص فر بگذارید. سپس ۳ قاشق غذاخوری از سس را روی آن بریزید و با پشت قاشق، آن را کاملا پخش کنید. سیب زمینیها را بعلاوه پنیر فتا، خرما و فلفلهای چیلی روی خمیر پیتزا بریزید. پیتزا را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه در فر بپزید تا خمیر آن به رنگ قهوهای طلایی دربیاید. پیتزا را بلافاصله سرو کنید.
کرانچ خرما
مواد لازم
- بیسکوئیت ساده 250 گرم
- خرما بدون هسته 100 گرم
- کره نرم شده 100 گرم
- شیره خرما 2 قاشق غذاخوری
- کشمش 100 گرم
- شکلات شیری یا کاکائویی 150 گرم
طرز تهیه:
روی یک قالب کم عمق را با فویل بپوشانید. بیسکوئیت ها را ابتدا با دست خرد کنید و سپس داخل پلاستیک بریزد و با وردنه آن را کمی له کنید. خرماها را نیز با چاقو خرد کنید.
در یک شیرجوش کره و شیره خرما را با هم مخلوط کنید و روی حرارت باهم هم بزنید تا کره کاملا آب شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید.
بیسکوئیت خرد شده و خرما و کشمش را باهم مخلوط کنید و کف قالب پوشیده شده با فویل پهن کنید. با یک قاشق مواد را کف قالب فشار دهید. مخلوط شیره خرما و کره را روی قالب بریزید و اجازه دهید تا خنک شود.
شکلات را به روش بن ماری آب کنید و با قاشق روی قالب بریزید و کاملا آن را پخش کنید. سپس ظرف را داخل یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا کاملا سفت شود. وقتی قالب را بیرون آوردید بارها را به کمک چاقو برش بزنید و سرو کنید.
اسموتی خرما
اسموتی خرما، یک نوشیدنی مخصوص صبحانه غیر لبنی است که با خرما و موز شیرین میشود. شما میتوانید غلظت این اسموتی را بنا به سلیقه خود با افزودن آب، تنظیم کنید و از مزه آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.
مواد لازم:
دانه چیا (chia seeds)، بادام بدون پوست، خرما، موز، روغن نارگیل و آب.
طرز تهیه:
دانههای چیا و بادامها را در غذاساز بریزید و میکس کنید. سپس خرماها را به آنها اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه موز را در غذاساز بریزید و دوباره میکس کنید. روغن نارگیل و یک سوم آب را به مخلوط خرما و بادامها اضافه کنید و باز هم میکس کنید.
بافت اسموتی طبق اندازه موز شما تغییر خواهد کرد، پس اگر دوست داشتید، میتوانید به آن آب اضافه کنید تا به غلظت دلخواه شما برسد. اسموتی خرما را بلافاصله سرو کنید.
قیساوای خرما
قیساوای خرما دسری آذربایجانی است که برای صبحانه و سحری با تخممرغ همراه است. قیساوای خرما از مواد سادهای تشکیل شده و تهیه آن نیز بسیار آسان است اما در عوض طعم بینظیر و لذیذی دارد. طرز تهیه این وعده غذایی بهصورت زیر است.
مواد لازم
خرمای بدون هسته ۴۰ عدد
گردو چهار تکه شده ۱۰ عدد
گردو خردشده ۶۰ گرم
تخممرغ ۲ عدد
کره آبشده ۶۰ گرم
شیر ۱ قاشق سوپخوری
پسته خردشده ۶۰ گرم
پودر دارچین ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه
ابتدا فر را در دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه گرم کنید.در داخل هر خرما بهجای هسته یک ربع گردو قرار دهید. سپس خرماها را در کنار یکدیگر در یک ظرف نسوز بچینید. توجه کنید چینش چند ردیفی خرما بر روی هم هیچ اشکالی ندارد.یک عدد تخممرغ و شیر را با هم مخلوط کنید و سپس روی خرماها بریزید و فواصل خالی میان خرماها را هم با گردوی خردشده پر کنید تا سطح یکنواختی حاصل شود.ظرف خرما را به مدت ۱۰ دقیقه در طبقه میانی فر قرار دهید و پسازآن دوباره از فر بیرون بیاورید.
تخممرغ دوم را ابتدا با چنگال به هم زده و سپس روی خرما بریزید. دوباره ظرف خرما را در فر قرار داده تا ۵ دقیقه دیگر با همان درجه پخته شود.پس از خارج کردن ظرف قیساوای خرما از فر کره ذوبشده را روی آب بریزید و با پسته و پودر دارچین آن را تزئین کنید.