خواص خرما
خواص خرما-قند طبیعی موجود در خرما باعث افزایش قند خون در بدن میشود خرما دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که در بدن ما نقش مهمی دارند و از افزایش خطر ابتلا به سرطان در بدن جلوگیری میکند
فیبر موجود در خرما به سلامت روده ها کمک میکند ومیزان کلسترول بدن را کاهش میدهد
مزاج خرما گرم و تر است. خرمای رطب رطوبتش از حرارتش بیشتر است؛ بنابراین کسانی که مزاج گرم دارند بهتر است از نوع تازه آن استفاده کنند تاخرمای رسیده که قدری خشک شده است خواص خرما
خرما به دلیل اینکه مزاجش گرم است بدن را گرم می کند لذا به سرعت به صفرا تبدیل می شود که صفرا هم مزاجش گرم است. پس برای افرادی که مزاجی سرد دارند مفید است. و بهترین فصل مصرف آن فصول سرد است.
خواص خرما:خرمای تازه خاصیت پاک کنندگی و پالایندگی گوارش هم دارد.
همچنین مصرف خرما به تنظیم فشار خون کمک میکند خرما منبع غنی پتاسیم به شمار میرود به طوری یک عدد خرما حاوی 167 میلی گرم پتاسیم است که این میزان پتاسیم به کنترل فشارخون بالا کمک میکند.
هر چه خرما شیرین تر باشد حرارت بیشتری تولید می کند ، افرادی که چاق هستند و دارای مزاج گرم و تر می باشند ازخوردن خرما پرهیز کنند. چون این افراد استعداد غلبه خون و حرارت خون را دارند و خرما آن را تشدید می کند و این خون غلیظ ممکن است موجب تغییر در تناسب اخلاط شود.
افزایش انرژی با خرما:
خرما در برگیرنده شکر طبیعی همچون گلوکز، فروکتوز و ساکاروز است. به همین خاطر می تواند میان وعده عالی برای افزایش انرژی باشد. بیشتر افراد خرما را به عنوان عصرانه میل می کنند. اغلب زمانی که در باشگاه، بیرون از منزل یا منزل ورزش می کنید احساس خستگی خواهید داشت. خوردن چند عدد خرما می تواند انرژی از دست رفته را برگرداند.
انواع خرما
بیش از 200 نوع خرما وجود دارد که محبوب ترین آنها عبارتند از:
- خرما پیارم
- خرما زاهدی
- خرما کبکاب
- خرما شاهانی
- خرما مضافتی
- خرما برحی
- خرمای استعمران
- خرما دیری
- خرما حلاوی
- خرما سوکاری
طبع خرما
طبع خرما در طب سنتی گرم و تر است. اما بسته به میزان رسیده شدنش در بدن گرما و رطوبت تولید می کند. طبع گرم خرما خواص بی نظیری برای آن ایجاد کرده که در سرد مزاجان تاثیرات فوق العادهای دارد.
اگر رطب رسیدهتر شود تبدیل به تمر میشود که رطوبتش نسبت به رطب کمتر است و حرارت بیشتری دارد از این رو به افراد گرم مزاج خصوصا دمویها توصیه نمیشود. در کل خرما هر چه شیرین تر شود، گرم تر می شود.
خواص هسته خرما
امروزه از هسته خرما مشتقات زیادی تولید میشود از جمله پودر هسته خرما، قهوه بدون کافئین هسته خرما ، روغن هسته خرما، سرمه هسته خرما و …
هسنه خرما برای درمان سنگ کلیه بسیار مفید است همچنین مصرف پودر هسته خرما کمک بسزایی در کاهش وزن میکند
خواص هسته خرما برای قند خون
هسته خرما در کنترل قند خون و درمان دیابت نقش دارد. مصرف هسته خرما به صورت پودر هسته خرما و یا به صورت دمنوش میتواند در پیشگیری از ابتلا به دیابت نقش مفیدی داشته باشد. پودر هسته خرما و به طور ویژه دم کرده قهوه هسته خرما در کنترل قند خون و دیابت بسیار موثر است. پودر هسته خرما خاصیت تولید و افزایش انسولین دارد و در کاهش قند خون موثر است. برای افراد مبتلا به دیابت و قند خون بالا مصرف دم کرده قهوه هسته خرما به صورت روزانه توصیه می شود.
آرد هسته خرما بهترین گزینه برای افراد دیابتی است چون قند خون را کنترل میکند.
ارزش تغذیه ای خرما:
خرما منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. این میوه منبع غنی از انرژی و فیبر است. مواد معدنی ضروری همچون کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، روی در آن یافت می شود.
خواص خرما برای مردان چیست؟
خرما خواص زیادی برای درمان مشکلات جنسی مردان دارد، نتیجه تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف خرما می تواند اختلالات جنسی را درمان کند. ضمن اینکه فلاونوئید ها یا همان ترکیبات شیمیایی گیاهی موجود در خرما به افزایش تعداد اسپرم ها و درمان ناباروری در مردان نیز کمک می کند.
در طب سنتی برای درمان ناباروری معجونی از خرما، شیر و عسل توصیه می شود. برای تهیه این معجون طبیعی شیر بز را بجوشانید سپس یک عدد خرما را له کنید و به همراه نصف قاشق غذاخوری عسل طبیعی به شیر اضافه کنید. پس از اینکه شیر خنک شد آنرا میل کنید.
می تواند سلامت مغز را تقویت کند
یک بررسی علمی معتبر در سال ۲۰۱۶ خاطرنشان می کند که برخی مطالعات، مصرف منظم خرما را به بهبود مهارت های تفکر و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط دانسته اند.بیماری آلزایمر، حافظه و توانایی تفکر را مختل می کند. این بررسی نشان می دهد که استفاده طولانی مدت از مکمل های خرما در جوندگان، با کاهش تشکیل پلاک در مغز همراه است. این پلاک ها در افراد مبتلا به آلزایمر دیده می شوند.
با داشتن آنتی اکسیدان، به کاهش بیماری های مزمن کمک می کنند
مولکول های ناپایداری به نام رادیکال های آزاد، می توانند فرآیندی را فعال نمایند که به عنوان استرس اکسیداتیو شناخته می شود. دانشمندان بر این باورند که استرس اکسیداتیو، در ایجاد برخی از بیماری های مزمن نقش دارد. این موارد شامل سرطان، دیابت، بیماری آلزایمر و بیماری های قلبی عروقی ست.
می تواند به بهبود دیابت کمک کند
دیابت، کاهش کنترل قند خون است. یک بررسی علمی منبع معتبر، که تحقیقات موجود در مورد این موضوع را تجزیه و تحلیل کرد، نشان می دهد که خرما به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی بالای خود، توانایی درمان دیابت را دارد. برخی مطالعات در این بررسی نشان می دهند که خرما می تواند عملکرد پانکراس را در ترشح انسولین، هورمونی که به حفظ سطح طبیعی قند خون کمک می کند، بهبود بخشد.
مطالعات دیگر نشان می دهد که خرما می تواند به بهبود عوارض دیابت کمک نماید. به علاوه، خرما سرشار از فیبر است، که بدن هنگام هضم، آنها را به آرامی جذب می کند. این امر در ثابت ماندن قند خون فرد موثر است. سطح بالای قند خون، می تواند مشکلی مزمن در افراد دیابتی باشد.