بلاگ

الکل خرما-طریقه خارج کردن الکل از خرما

الکل خرما

الکل خرما و تمام مواردی که درباره آن باید بدانید:

الکل خرما یکی از پرکاربرد ترین نوع خرما در دنیا محسوب می‌شود و در ایران دارای بیشترین مصرف است. درحال حاضر این الکل با خلوص 96 درصد یا 70 درصد تولید و به بازار مصرف عرضه می‌شود.

تولید الکل خرما در ایران به صورت گسترده انجام شود. حدود 30 درصد از خرمای تولید شده در ایران نامرغوب هستند و برای مصارف غذایی مناسب نمی‌باشند.

چگونه از خرما الکل خارج کنیم

 مرحله اول: در اولین مرحله خرما و با آب را با هم مخلوط می‌کنند. در این ترکیب 50 درصد آب و 50 درصد خرما وجود دارد. در دمای 24 تا 27 درجه سانتی گراد قرار میدهیم تا قند خرما از آن جدا شده و در آب حل شود.الکل خرما

 مرحله دوم:

در این مرحله با استفاده از دستگاه پرس تفاله و هسته‌های خرما از شیره به دست آمد طی دو ساعت تفکیک می‌گردد. شیره رقیق به دست آمده حاوی 45 درصد قند است.الکل خرما

 مرحله سوم:

در این مرحله سه مخزن ذخیره شیره خرما وجود دارد و شیره رقیق شده در آنها نگهداری می‌شود. این مخازن به دو بخش تقسیم می‌شود. بخشی از آن برای تولید الکل خرما استفاده می‌شود و بخش دیگر برای تولید شیره غلیظ کاربرد دارد.

 مرحله چهارم:

در این مرحله شیره باید شفاف شود. با استفاده از فیلترهای تعبیه شده ذرات معلق در شیره گرفته می‌شود و شفاف و صاف می‌شود.

ر مرحله پنجم:

در مرحله پنجم در فشار و دمای بالا شیره پخته می‌شود و غلیظ می‌گردد.

 مرحله ششم:

در این مرحله مخزن رشد مخمر آماده می‌شود و جهت تسریع رشد به آن مواد کمکی افزوده می‌شود.

 مرحله هفتم:

در مرحله هفتم اکسیژن مورد نیاز جهت رشد مخمر تامین می‌گردد. مدت زمان لازم برای رشد مخمر سه ساعت است.

 مرحله هشتم:

در این مرحله شیره با مخمرهای رشد یافته مخلوط می‌شود و به آن حدود 45 درصد آب اضافه می‌شود. در نهایت مخمرهای موجود در قند موجود در شیره را به الکل تبدیل می‌کنند اما باتوجه به اینکه رشد مخمر بی هوازی است و همزن وجود ندارد، الکل خرما به دست آمده حدود 10 درصد غلظت دارد.

 مرحله نهم:

در مرحله نهم دیگ‌های تقطیر اولیه کار تقطیر و تفکیک سازی آب و الکل را انجام می‌دهند و غلظت الکل به 50 درصد می‌رسد.

‌ مرحله دهم:

دیگ های تقطیر ثانویه در این مرحله آب موجود در الکل را کاهش داده و غلظت الکل را به 90 درصد می‌رسانند.

طرز تهیه ودکا خرما (الکل خرما) به روش خانگی

• خرما
• آب
• دیگ زودپز
• بشکه 10لیتری

مرحله اول

هسته خرما هارا بگیرید و گوشته خرما را درون بشکه اب گرم قرار بدید تا خرماها حل شوند.سپس خرما ها را له کنید تا به خوبی دراب حل بشن. در اين حالت يك سوم فضاى خالى بالای بشكه داريم. مخمر هم نيازى نيست

مرحله دوم

بعد از اينكه تاريخ رو يادداشت كرديم سر بشكه رو مى بنديم و ميذاريمش يه جاى گرم با دماى بين ٢٤ تا ٢٧ درجه. فرايند تخمير از الان شروع ميشه. از نشانه هاى فرايند تخمير اينه كه بوى تندى داره و گاز توليد ميكنه و به صورت حباب از مواد مياد بيرون.

بعد از سه روز خرما ها ميان بالاى بشكه و بايد ديگه از اين به بعد هر روز سر بشكه رو باز كنيم و مواد رو هم بزنيم اونم به مدت دو سه دقيقه. بعد از ده يا دوازده روز، ديگه خرما ها ته نشين ميشن و فرايند تخمير به آخراش نزديك ميشه.

بعد از پانزده روز فرايند تخمير تموم ميشه ولى بخاطر شرايط جوى مختلف و براى اطمينان، مواد کلاً بعد از بيست روز آماده تقطیر میشه

مرحله سوم

بعد از گذشت تقریبا بیست روز نوبت به این میرسه که که الکل خرما رو بگیریم.برای اینکار نیازمند دستگاه عرقگیر یا دیگنیچیر هستیم
مواد درون بشكه رو ميريزيم توى ديگ. تفاوت اصلى شراب خرما و كشمش اينجاست كه شراب اوليه خرما رو بايد تا نصف ديگ پر كنيم و نه بيشتر ولى شراب اوليه كشمش رو تا سه چهارم ديگ هم ميشه پر كرد.

نکته

علتش هم اينه كه شراب اوليه خرما كف ميكنه و وارد لوله خروجى ميشه و كار رو خراب ميكنه و قاطى محصول نهايى ميشه.

سر ديگ رو می بنديم و زيرش رو روشن ميكنيم و بعد از پنج دقيقه شعله رو روى كم تنظيم ميكنيم به طورى كه دما در حدود هفتاد درجه ثابت بمونه چون الکل خرما در دماى هفتاد درجه تبخير ميشه. حالا مثل عكسى كه براتون گذاشتم لوله ها رو وصل ميكنيم

 👌

 

الکل خرما

الکل خرما

و آب سرد رو باز ميكنيم تا برج تقطير پر از آب بشه و از خروجى سرازير بشه. اصلاً لازم نيست پر فشار باشه، به اصطلاح يه باريكه ى آب كافيه تا لوله ها خنك بمونن. حالا منتظر مى مونيم تا  الکل خرما يا همون ودكاى ناب از لوله ى برج تقطير چكه چكه بياد بيرون.

نکته

در اين حالت معمولا الكل سنج پنجاه درجه رو نشون ميده. در ضمن الکل خرما  كه بيرون مياد بخاطر طراحى خوب برج تقطير، خنكه و خطايى در الكل سنج نشون نميده چرا كه اگر مايع گرم باشه الكل سنج خطا خواهد داشت.

براى اطمينان به اندازه نصف استكان از محصول اوليه رو دور بريزيد كه اگه الكل متيليكى هم وجود داشته باشه قاطى عرقتون نشه.

در این مرحله

بعد از مدتى كه عرقگيرى كرديد، الکل خرما شروع ميكنه به افت كردن اينجا ديگه به خودتون بستگى داره كه دوست دارين محصول نهاييتون چند درصد باشه و چه موقع عمليات رو متوقف كنين. معمولاً از اين مقدار يك شيشه يك ليترى الکل خرما  سى و هشت تا چهل درصد بدست مياد.

بعد از اتمام كار شراب اوليه رو دور بريزيد چونكه تمام الكلش رو از جونش كشيديد بيرون.
اگر به هر دلیلی محصول نهایی بوی بدی داشت میتونید از فیلتر کربنی ردش کنید تا بوی بدش گرفته بشه.

فیلتر کربن فعال رو میتونید از مغازه‌های تصویه‌ی آب تهیه کنید که به فیلتر یخچال معروفه
فقط قبل از استفاده باید به مدت پنج تا ده دقیقه آب رو ازش رد کنید تا کربن‌های سیاه رنگ ازش خارج بشن و بذارید آبش کامل تخلیه بشه.

درنهایت

الکل خرما که از فیلتر رد شده مثل ودکای کارخونه‌ایه و هیچ بو و مزه‌ی بدی نمیده
این مرحله تقطیر است.

لوله فلزی شما باید بیش از یک متر باشد، یعنی حدود دو متر خوب است ، که اگر سه متر باشد بسیار ایده آل است،بخشی از آن باید صاف بماند و بخش دیگری که درون سطل خنک کننده قرار میگیرد باید بصورت مارپیچ درآید، هرچقدر طول لوله ی مارپیچ بلند تر باشد ، تقطیر بهتر صورت میگیرد.

یکی از سوراخ های زودپز را کاملا مسدود کنید، سر لوله فلزی را به سوراخ دیگر آن نصب کرده و آب بندی کنید(با چسب دوقلو) البته اگر بتوانید این سوراخ را با مته کمی گشادتر کنید بهتر است، لوله ی مارپیچ را درون سطلی قرار دهید بطوریکه بدانید آب کاملاً آن را فرا میگیرد

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من
خانه