بلاگ

خرماکبکاب درجه یک|بهترین خرماکبکاب دشتستان

خرماکبکاب

خرماکبکاب یکی از معروف ترین خرماهای ایران است که به دلیل پرشیره بودن و شهد زیادی که داره بسیار طرفدار دارداین خرما در دسته ی خرماهای تر قرار می گیرد و معمولا در تهیه شیرینی هایی مثل کلمپه و دیگیر شیرینی های خرمایی از این خرما استفاده میشود.
بافت نیمه خشک و رنگ زرد روشن است ، و پوسته این نوع خرما ضخیم است. نسبت گوشت میوه به هسته معادل ۹٫۲۵ است.

خرمای کبکاب را هم به صورت رطب و هم خارک استفاده می‌کنند.

انواع خرماکبکاب

مراحلی که خرما برای به ثمر رسیدن طی می‌کند، به ترتیب حبابوک، کیمری، خارک، دمباز، رطب و خرما بوده اما این میوه از مرحله خارک به بعد مصرف بیشتری دارد. رطب کبکاب از لذیذ ترین رطب‌های شناخته شده است.

کبکاب از معدود خرماهایی است که در بیشتر مناطق جنوب کشور قابلیت کشت دارد. لذا اندازه، میزان رطوبت، و شیرینی کبکاب بسته به منطقه‌ی کشت آن متفاوت است. این نوع خرما در استان‌های خوزستان، فارس و بوشهر از جمله تنگستان ، بهبهان ، دشتستان ، کازرون و همچنین در مناطق خرما خیز مانند خشت ، کمارج ، خورموج ، جهرم ، طبس و قیروکارزین کشت می‌شود.

خرماکبکاب دارای مواد معدنی چون انواع ویتامین‌های C B1 B2 A منیزیم، آهن، پتاسیم، کلسیم و پروتئین بوده و از میزان فیبر مناسبی برخوردار است.

 

ویژگی خرماکبکاب

برای تولید رطب عسلی که یکی از پرمصرف ترین و شناخته شده ترین انواع رطب ایران می باشد، خرمای کبکاب را در مرحله خارک از درخت برداشت و به سردخانه منتقل می کنند تا در آنجا رسیده شود. بعد از آن بهتر است در مدت زمان کوتاهی مصرف شده تا خرما ترشیده نشود. رطب عسلی کبکاب از شیرینی متعادل و کمتری نسبت به زمانی که به طور طبیعی و بر روی نخل می‌رسد، برخوردار است.

ارزش غذایی خرماکبکاب

خرماکبکاب

خرماکبکاب

خرمای کبکاب دارای مواد معدنی چون ویتامین های آ-ب1-ب2-سی منیزیم آهن پتاسیم کلسیم پرتئین و فیبر میباشد
انرژی کل:111/2
چربی : 0/52
کربوهیدرات: 26/2
قند : 25/52
پروتئین: 0/44

چگونه خرماکبکاب را نگهداری کنیم که خراب نشود؟

اکثر خرماها معمولا مرطوب هستند و رطوبت بارزترین ویژگی آنهاست ولی این رطوبت همیشه باید به حدی باشه و بیشتر یا کمتر از اون حد باعث میشه مزه ی خرما خوب نباشه .

البته خرماهایی وجود دارند که وقتی مصرف می کنیم متوجه میشیم که خشک هستن شبیه به خرمای زاهدی ولی باز هم اون خرما ها رطوبت خیلی کمی دارند .

نگهداری خرمای خشک معمولا راحت تره و زمان بیشتری طول میکشه که خرما خراب بشه ولی اغلب خرماهای مصرفی رطوبت دارند .

اصول نگهداری خرما کمک میکنه این رطوبت حفط بشه و کم یا زیاد نشه و در همون حد طبیعی بمونه .

اگر مقدار خرمایی که می خرید رو بتونید تو یه هفته مصرف کنید یا نهایتا یه ماه محیط و هوای خونه محیط مناسبی واسه نگهداری خرما هست.
معمولا خرمای نیمه خشک چون میشه تو شرایط اتاق نگهداریش کرد رو میذاریم تو دمای محیط چون به فریزر نیاز ندارد .

ولی باید به این نکته حواستون باشه که این خرما رو در مجاورت نور آفتاب نذارید

حتما از دسترس حشرات و مورچه ها به دور باشه چون خرما شیرین هست مورچه ها رو سریع جذب میکنه .

هر چند میتونید این خرما رو در فریزر نگهداری کنید و معمولا نگهداری این خرما در فریزر تا 1 سال نیز مناسب است .
خرمای نرم و آبدار رو در فریزر نگهداری کنید .

برای نگهداری خرما در فریزر از ظرف های درب دار استفاده کنید . این نوع ظرف ها میتونه شیشه ای یا پلاستیکی باشه .

طبع خرماکبکاب

طبع خرماکبکاب نیز مانند باقی خرما ها گرم بوده و برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند یک ماده غذایی بسیار عالی می باشد.
این محصول در زمان خارک زرد رنگ است و در زمان رطب دارای رنگ قهوه ای روشن و در آخرین مرحله که تبدیل به خرما می شود رنگ آن قهوه ای تیره مایل به سیاه می شود.

صادرات خرماکبکاب

بر اساس آمار و ارقام گمرک ایران، ارزش صادرات خرمای کبکاب نیز حدود 12/5 میلیون دلار است و در رتبه پنجم بیشترین ارزش دلاری صادرات خرمای کشور قرار می گیرد و سهمی حدود 4 درصدی از صادرات خرمای ایران را در اختیار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من
خانه