خرما خارک چیست؟
خرمای نارس را خرما خارک می نامند، خرمایی که انواع متفاوت و رنگ های مختلف دارد. خارک را نمی توان یک گونه خاص از خرما دانست بلکه همه انواع خرما ها را در مرحله اول رشد شامل می شود، خرماهایی که بافت سفت دارند و در واقع هنوز کال و نارس هستند.
رنگ خرما خارک زرد مایل به نارنجی است و طعم کاملا ترد و شیرین دارد. طعم شیرین آن بیشتر به دلیل وجود قند های طبیعی است. این گونه از خرماها در مقایسه با خرمای رطب قند پایین و کالری کمتری دارند.
اگر خارک در تابستان سوزان جنوب و به اصطلاح موقع خرماپزان بیش از حد روی نخل باقی بماند رنگ خود را تغییر داده و به قهوهای تبدیل می شود که به آن رطب میگویند.
از انواع این نوع خرما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
خارک نخل برحی: خارک زرد مربوط به این نوع نخل بوده که هر دانه آن، 2 تا 3 سانتیمتر طول داشته و گرد شکل است. این نوع خارکها، طعم شیرینی دارند.
خارک نخل شیخالی: خارک قرمز، خارک درخت شیخالی بوده که هر دانه آن، 3 تا 5 سانتیمتر طول داشته و بیضی شکل است. مزه این نوع خارکها نیز شیرین بوده و طعم خوبی دارند.
خارک حاج باقری: این نوع خارک نیز مانند خارک برحی، زرد است و مزه شیرینی دارد. طول خارک حاج باقری، 3 تا 5 سانتیمتر بوده و بیضی شکل است.
خواص درمانی خرمای نارس
خرمای نارس تمامی ارزش غذایی خودِ خرما ( یعنی مواد معدنی ، ویتامین و …) را داراست + دارای فیبر بیشتر و کالری ( قند) خیلی کمتر نسبت به خود خرما می باشد.
بهمین دلیل بسیار برای افرادی دیابتی و یا افرادی که قصد لاغر شدن دارند،بسیار مفید است.
از دیگر خواص خارک می توان به دیر هضم بودن آن اشاره کرد.
خارک خرما تولید کننده باد است.
از دیگر ویژگی های خارک می توان خلط آور بودن را نام برد.
خارک از خون ریزی شکمی جلوگیری می کند.
برای درمان بواسیر معمولا این مرحله از رویش خرما تجویز می شود.
یبوست را برطرف می کند
خرما خارک فیبر محلول و نامحلول است. زمانی که به طور منظم مصرف شوند، یبوست، نفخ و احساس سوزش را برطرف می کنند.
غنی شده با مواد معدنی
مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم در خرما خارک یافت می شود. این عناصر برای سلامتی شما ضروری هستند. خرمای خارک برای افراد مسن که از گرفتگی عضلات رنج می برند بسیار مفید است.
موهای قوی تر و درخشش شگفت انگیز صورت
خرمای خارک سرشار از ویتامین است. این محصول حاوی ویتامین B6 بوده و برای موهای شما مفید است. مصرف منظم آن از ریزش مو و از دست دادن درخشندگی پوست جلوگیری می کند.
کاهش وزن
خرما خارک فقط مقدار بسیار کمی کالری دارد و از این رو برای کاهش وزن بسیار مفید است. تعجب آور است که بدانید خرمای خارک حاوی ۱۴۲ کالری در ۸۰ گرم است. این مواد یک انتخاب عالی برای صبحانه است. بیماران دیابتی نیز به جای خرمای رسیده می توانند از آن سود ببرند.
نحوه نگهداری میوه خارک
این میوه باید در یخچال(دمای3-5 درجه سانتیگراد) نگهداری شود. بنابراین به محض اینکه به دست شما رسید، آنها را شسته، و پس از خشک شدن در یخچال بگذارید. با این روش حدود دو هفته میتوانید آن را نگهداری کرد.
خرمای خام، غنی شده با مواد معدنی
خرما نارس و خارک سرشار از مواد معدنی نظیر منیزیم و کلسیم است. حضور این عناصر معدنی در بدن ضروری بوده و با مصرف خرمای خارک، مقادیر مناسبی از آنها جذب بدن میشود. مصرف این خرما برای افراد مسن دارای گرفتگی عضلات بسیار مفید و مناسب است.